8. klasse: Skibelund Krat – Museet Sønderskov

Foråret 2023 bruger kulturinstitutionerne på at kvalificere deres tilbud sammen med udvalgte lærere og pædagoger for at ramme deres målgruppe bedst muligt. 1. juni opdaterer vi beskrivelsen af forløbene. Dannelsestornysteret går i gang i august 2024.

Eleverne har på forhånd arbejdet med mindst ét af emnerne, der knytter sig til undervisningsforløbet, så de har forudsætninger for at forstå stedet.

I Skibelund Krat får de en rundvisning, hvor de hører om baggrunden for krattets skabelse og den betydning stedet fik. Heraf fremgår også tilknytningen til højskolemiljøet, krigen 1864 og Genforeningen i 1920.

Afhængigt af hvad lærerne vurderer er passende i forhold til eleverne, vil der blive arbejdet med emner som betydningen af national identitet og kampen om det danske, historiebrug og perspektivering til elevernes egen tid. Eleverne kan også forud for besøget eller i løbet af besøget forberede en grundlovstale, de skal fremlægge for hinanden i amfiteatret. Talerne skal indeholde elementer af de berørte emner.

Årgang: 8. klasse
Emner: Grænseland, Kongeåen som told- og landegrænse, Sønderjylland på tyske hænder og Genforening, højskoler og demokrati, fællesskaber
Fag: Historie, Dansk, Samfundsfag