Matematik med mening

Stor donation fra A. P. Møller fonden til opkvalificering af alle matematiklærere i Vejen Kommune

1.750.000 kr. så meget har fonden givet med det formål at eleverne bliver bedre og gladere for matematik.

Matematik er et fag, der er ændret markant de seneste år. I fagformålet hedder det bl.a. eleverne gennem dialog og samarbejde med andre erfarer, at matematik fordrer og fremmer kreativ virksomhed. Med indførelsen af IT, regneark, dynamiske geometriprogrammer og andre IT værktøjer er der blevet fokus på at eleverne kan opstille og løse komplekse problemstillinger. Det stiller andre krav til lærernes måde at undervise på.

” Alt for mange elever synes ikke matematik er spændende, nogle lider ligefrem af en form for matematikangst. Det ønsker vi at gøre noget ved”, udtaler Jette Hildebrandt Andersen, der er projektleder i kommunen for dette projekt.

Målet med projektet er, at flere elever bliver glade for matematik og føler sig matematisk kompetente. Det vil forhåbentlig medføre, at eleverne også klare sig bedre til folkeskolens eksamen efter 9. klasse.

Vi er også så heldige at vi har fået udlodningsmidler til en hjemmeside; Matematik.vejenskoler.dk. Siden er under udvikling, men allerede nu kan lærere finde inspiration til en undersøgelsesbaseret undervisning.