4. klasse: Billedhugger Niels Hansen Jacobsen – Vejen Kunstmuseum

Livets Spil

– nysgerrighed, skaberglæde og hjertevarme i Niels Hansens Jacobsens liv og virke

Vidste du, at billedhuggeren Niels Hansen Jacobsen som ung både nørdede nordisk mytologi og var en fremragende gymnast? Har du hørt, at han (udover på sten) elskede at hamre på klaverets tangenter og hænge ud hos en billedskærer i Askov i sin fritid? Eller kender du den bryllupssang, som Jeppe Aakjær skrev til Kaja og Niels, dengang de boede i Hytten, inden de flyttede ind på museet?

Kom lidt tættere på Niels Hansen Jacobsen, som boede og arbejdede på museet for 100 år siden. Vi går i billedhuggerens fodspor mellem Museet, Hytten, Kirkegården og Troldespringvandet og genskaber stemninger fra dengang, han levede. Vi ser skulptur, fortæller historier, lytter til musik og bevæger os. Vi arbejder med skitsering på papir og i ler. Vi går ind og ud af tidsbilleder og skaber forbindelse mellem dengang og nu.

Velkommen på Vejen Kunstmuseum!

Værter: Marie Strøm og Simon Voigt
Tilmeldingsperiode: Maj: uge 20 og 22 + juni: uge 23 og 24
Tidsrum: Kl. 9-13
Årgang: 4. klasse
Emne: Niels Hansen Jacobsen, kunsten omkring år 1900, skulptur, billedhuggerfaget, proces, materialer, håndværk, at skabe, at lytte, at sanse
Fag: Billedkunst, Håndværk- og design, Musik, Historie, Dansk
Kontakt til Vejen Kunstmuseum: 79 96 69 40

Stemningsbilleder

Se stemningsbilleder fra Vejen Kunstmuseum, der fortæller om workshops og Hansen Jacobsens liv og arbejde - klik på billedet for at se det i stort format.