Udeundervisning

Udeundervisning.dk

Danmark er ramt af Corona-krisen, men nu genåbner skolerne. Statsminister Mette Fredriksen har udmeldt, at når skolerne genåbner skal børn og voksen "være ude så meget som det overhoved kan lade sig gøre". I den kommende tid betyder det, at meget undervisning vil blive gennemført udendørs, hvilket er Sundhedsstyrelsens anbefaling.

Når undervisningen flyttes uden for klasserummet, til skolens arealer, eller i skolernes nærmiljø betyder det en ændret rammesætning af undervisningen. Men det betyder også at der er andre muligheder for at inddrage viden om omvendnen og bedre mulighed for bevægelse.

Det er langt fra alle lærere der har erfaringe med udeundervisning og udeskole. Vi vil gerne bidrage til at flere føler sig klædt på til at starte med udeundervisning og udeskole fra onsdag den 15. april. Derfor har vi inspiration til god udeundervisning og udeskole under COVID-19-pandemien.

Udeundervisning.dk er en gratis portal til viden om udeundervisning og udeskole. Formålet med portalen er at hjælpe med den aktuelle udfordring som skoler står i under genåbningen af Danmark under Covid-epedimien. Portalen er et resultat af "good will" fra en række forskere og fagfolk inden for udeskole, naturpædagogik, læring og folkesundhed.

Udeundervisning.dk vil løbende bliver opdateret de kommende dage og uger.

Fra kommunens naturvejleder

Vi ved I har travlt, og vi vil gerne hjælpe hvis vi kan. 

Jeg vil blot gøre opmærksom på at jeg som naturvejleder og Museet på Sønderskov, selvfølgelig står til rådighed med råd og vejledning, konkrete forslag til UDESKOLE for alle kommunens lærer og pædagogisk personale nu de skal have de yngste klasser og 0-6 årige i institutionerne igen.

Den grejbank vi har på museet og naturvejlederen kan der gøres brug af i det omfang der er behov for det. 

På Naturvejlederforeningens hjemmeside har vi samlet en stribe opgaver, idebanker og links, og står selvfølgelig klar med råd og vejledning skulle der være brug for det.

I kan finde inspiration lige HER 

Se også NatureMoves på Facebook

Er der spørgsmål eller andet vi kan hjælpe med så tag fat i: 

Sam Bøgesgaard Sørensen 

Natur & Kulturskolen, v/Museet på Sønderskov

T +45 7538 3866 | T (direkte) +45 4029 3766

NaturskolebogenN

NaturskolebogeN

Find bogen på PLC

Vejen Kommune forærede for et par år siden alle skoler/PLC bogen NaturskolebogeN. Naturskolen i Hald har i "NaturskoleN" samlet nogle af sine bedste ideer. Kort sagt en bog for alle dem, der så gerne vil bruge naturen aktivt i undervisningen, men bare ikke rigtig ved hvordan.I bogen kan man hente forløb til eksempelvis billedkunst, natur/teknologi, matematik og dansk.

Læs hele anmeldelsen af bogen her

99 arter børn skal se, før de bliver voksne

I Danmark er vi er omgivet af en natur med masser af fantastiske arter. Alligevel er det kun ganske få af os, der kender til bare en brøkdel af de forskellige dyr, planter og insekter, der lever og udgør den danske natur. Det er fuldkommen tosset, for naturen giver os oplevelser, glæde og livskvalitet.

Inden vi bliver alt for gamle til at begejstres over verden, giver vi alle børn i Danmark 99 arter, som de skal se, før de bliver voksne.