Trivsel

Danmark er lukket ned, og det betyder, at forældrene sammen med barnet står for At udføre den daglige undervisning. Dette betyder både nye muligheder, men det betyder også at en række spørgsmål kan trænge sig på. Hverdagen er vendt på hovedet, og for nogle familier får det store konsekvenser. Nedenstående links er tænkt som inspiration og mulighed for hjælp i denne Coronatid.

Man er velkommen til at kontakte os

Lise Abild, trivselskonsulent, mail: lisab@vejen.dk, mobil: 20518533

Marianne Bruun, trivselskonsulent, mail: marvb@vejen.dk, mobil: 20518678

SSP

Information fra SSP vedrørende deres indsats samt mulighed for hjælp og vejledning til såvel børn, unge og forældre, som måtte have behov for dette under coronakrisen.

Ydermere retningslinjerne omkring forsamlingsforbudet, som også er gældende for private sammenkomster og fester. 

Information til skoler og forældre

Center for ADHD

Hverdagen som den ser ud lige nu kan være ekstra svær for børn med ADHD eller lignende vanskeligheder. De faste rutiner, som børnene kender er for en tid vendt på hovedet. Det kan være udfordrende at jonglere en hverdag, hvor børnene skal fjernundervises og hvor forældre måske selv skal passe et arbejde fra hjemmekontoret

Som forældre kan I aftale én til tre konsultationer af en halv times varighed med én specialist fra Center for ADHD. Konsultationerne vil foregå telefonisk i stedet for ved personligt fremmøde. Det er muligt at aftale et forløb efter behov samt udlevering af materiale pr. mail i de tilfælde, hvor det giver mening.

Henvendelse vedr. telefonkonsultation til: 
info@adhdcenter.dk

Udover konsultationer går Center for ADHD live på Facebook med forældrevejledning 3 gange om ugen på deres Facebook side af samme navn:

  • Videoerne bliver gemt, hvis man ikke har mulighed for at se med
  • Man kan også hente materiale på samme Facebook-side
  • Der har været/er liveudsendelser klokken 20 på følgende datoer: 26. marts, 30. marts, 1. april, 2. april og 6. april
  • Man kan se aftenens tema på Facebook
  • Hvis der går længere tid, inden Danmark lukker op igen, er der mulighed for, at konceptet bliver forlænget
  • Der er gratis telefonrådgivning til forældre med børn i alderen 3-12 år”

Ideer

Corona – skolebørn. Til dig der vil støtte dit barns skolegang.

På denne side kan forældre blive inspireret i forhold til gode tips og råd til hjemmeundervisningen. Der er en masse spændende artikler til familier, hvordan de kommer gennem Coronatiden. Og der er en masse links til forældreguides, digitale medier, læsning, corona og meget andet….

Red barnet forsøger at sætte ind med en række aktiviteter, således at de stadig kan være med til at hjælpe de sårbare børn og familier.

Skoleglæde.nu giver nu gratis adgang til alle materialer til lærere, forældre og børn. Der er masser af gode forslag og ideer til at få mere bevægelse ind i hverdagen. ”Vi bliver bims, hvis vi ikke bruger vore krop og at indlæring, overskud, humør og koncentration styrkes, når kroppen og hjernen har det godt”

Velkommen til Nature Games! En facebookgruppe 

Hans Henrik Damgaard har oprettet under Coronavirus oprettet en facebookgruppe, hvor han gerne vil hjælpe folk til at komme ud i den friske luft. Derfor har jeg lavet dette "spil". Det henvender sig primært til børnefamilier, men alle kan være med! Det er simpelt: Hver udfordring har forskellige niveauer, der udløser 1, 2 eller 3 træer = 🌳 Udfordre andre venner og familier ved at skrive deres @navn som kommentar på udfordringen eller inviter dem ind i gruppen. Man kan altid løse en tidligere udfordring Se i meningsmålingen hvem der får samlet flest🌳 Del endelig jeres oplevelser her i gruppen og lad os "Nature Game". Sørg altid for at holde afstand til andre, det er det vigtigste, men husk at der er masser af plads i naturen😊

Vh Hans Henrik