Matematik

Jeg er udviklingskonsulent i Vejen Kommune med matematik som et af mine ansvarsområde.

I denne meget specielle tid, vil jeg gerne inspirere til, hvordan man kan arbejde med faget hjemme.

I matematik er vi i gang med et stort kommunalt matematikløft. Her er der fokus på en undersøgende og problemorienteret tilgang til matematik, matematik skal give mening og gerne glæde. Derfor er det vigtigt at man i den fleksible undervisning ikke bruger tiden på at træne færdigheder, men leger med matematik på mange forskellige måder. Nedenfor har jeg samlet forskellige ideer.

Man er meget velkommen til at kontakte mig med spørgsmål, øvrige ideer eller kommentarer.

Med venlig Hilsen

Jette Hildebrandt Andersen, Mobil: 29 10 19 80, Mail: jha@vejen.dk

Matematik i Vejen

I Vejen Kommune er vi i fuld gang med at udvikle en inspirationsside til matematik. Her er der både opgaver, spil og læsestof, der gerne skulle give både glæde og udfordringer.

Helt lokalt

Søren Tipsmark har lavet denne padlet, som han bruger i kommunikation med sine elever. Kig ind og bliv inspireret.

Spændende matematikopgaver fra Rikke Teglskov, lærerbogforfatter og konsulent på CFU

Opgaverne er sat flot op og lige til at dele med sine elever.

Trekanter med netop et indre "søm"

Husk at intentionen ikke er at få et talsvar, men et elevræsonnement, hvor eleven begrunder, hvorfor der ikke kan være flere. Lad for guds skyld være med at gå i tal-svar-fælden her. Det er ikke vigtigt, om de finder det 'rigtige' antal trekanter. Det centrale er, om de kan undersøge, om de har en systematik, og om de kan reflektere over, om de har tænkt det hele med.

4 tal efter hinanden

Husk igen er hensigten ikke et bestemt svar i form af et antal, men at arbejde med ræsonnementer og hypoteser. At udvikle en systematik. At turde gætte. At reflektere over de resultater, man får. Det kan være på et meget konkret niveau - med tal eller på det mere abstrakte niveau i form af generaliseringer alt efter hvor vi er i skoleforløbet. Jeg vil da bare opfordre alle til at dele ideer. Rikke har brug canva.com til at sætte det op i, da det er super nemt og brugervenligt. Husk at lommeregner og CAS er tilladt, da det ikke må være det, der bremser elevernes arbejde.

Slik til mig og mine venner

At dele slik, købe bland selv slik m.m. er noget af det vi ikke rigtig kan i denne tid. Så hvad er bedre en virtuel opgave.

Der er matematik i alt - hilsen Mikael Skånstrøm

Der er matematik i alt

 

Word Wide

Det er ikke kun i Danmark, at der i disse tider etableres fjernundervisning. Jo Boaler, der er en af dem, der har inspireret til vores matematikløft, samler en masse spændende undervisningsmateriale og deler det med hele verden. Det er på engelsk, så noget skal nok oversættes, specielt til de ønske elever.

How to learn math

Skoleskak

Mandag den 14. marts kl. 09:00 går Dansk Skoleskak i luften med SKOLESKAK LIVE!

Det foregår på http://live.skoleskak.dk/ hvor alle kan spille skoleskak, om man er begynder eller øvede, forældre eller barn.

Vi vil sætte pris på det, hvis I vil hjælpe med at dele budskabet til jeres elever, eller andre som kan have glæde af det. Skoleskak er trods alt en oplagt måde at træne de mange hjerner, der i øjeblikket skal være hjemme.

Man kan læse mere om SKOLESKAK LIVE! her: https://skoleskak.dk/skoleskak-gaar-live/

Vh. Esben, Dansk Skoleskak