Dansk

Nu hvor Danmark er lukket ned, er det i denne tid med fjernundervisning en oplagt mulighed for at få læst. Det er ikke nemt, når skolen og biblioteket er lukket. Men digitale bøger er tilgængelige døgnet rundt - direkte fra sofaen.

Følgende er tænkt som inspiration.

Med venlig hilsen  
Majbrit Jensen og Margith R. Dam pædagogiske konsulenter.

 

Man er meget velkommen til at kontakte os:

Majbrit Jensen

majen@vejen.dk

mobil: 61613813

 

Margith Rahbek Dam

mard@vejen.dk

mobil: 24662361

--

Kære bedsteforælder

At skrive breve til autentiske modtagere og bringe glæde og smil til vores kære.

Rigtig mange ældre sidder alene hjemme eller på plejehjem og må ikke få besøg af familien.

De vil i denne tid blive rigtig glade for en lille hilsen fra deres nære og kære.

Lad børnene skrive et brev, som sendes på mail. (Det er nok det sikreste i forhold til spredning af virus)!

Jeg ved at mange plejehjem, har skrevet til de pårørende, at de gerne vil være behjælpelige med, at printe brevene og give dem til de ældre.

​Google drev

På Google Drev i mappen Alle lærere, Vejen Kommune, har vi har lavet en mappe til dansk og en mappe til læse- skriveteknologi , her er der skriveskabeloner m.m. som I kan bruge til inspiration og dele med jeres elever.

Bookbites

I den kommende tid er det gratis at anvende BookBites: https://bookbites.com/

Læs løs mens Danmark er lukket

Login: Unilogin

 

eReolen GO!

Formålet med eReolen Go er at styrke børns læselyst og læsefærdigheder via en lettere adgang til digitale bøger på mobile platforme og gennem formidling, der er rettet til børn og unge.

https://ereolengo.dk/

Login: Unilogin

 Komikere læser børnebøger

Komikere læser børnebøger på FB

På FB skriver de: Komikere læser børnebøger er kultur for hele familien. Imens vi venter på, at hverdagen bliver normal igen, åbner Teater Magistraten et online teater, der er åbent hver dag kl 12.30 som live stream på facebook. Vi har inviteret en række af de komikere, der optræder på Magistraten - til hver dag kl 12.30 at læse deres ynglingsbørnebog op live.

Her kommer nyfortolkninger, gode historier på nye måder eller noget helt tredje. Vi bliver ved så længe landet er lukket ned.

Komikerne offentliggøres løbende.... følgende komikere er bekræftet
Sebastian Dorset, Heino Hansen, Kasper Le Fevre, Kasper Gattrup, Tjelle Vejrup, Thomas Wivel, Jakob Svendsen, Steen Nalle Nielsen, Niels Peter Henriksen, Mette Rønne, Henriette Thuesen, Mads Brynnum, Fru direktør Elsa Krag, Jacob Taarnhøj, Kasper Nielsen og Tommy NielsenVi ses online