Naturfag i Vejen Kommune

I Vejen Kommune har vi også mange spændende tiltag i forhold til naturfag.

Vejen til teknologi

I 2016 fik vi udlodningsmidler til at udvikle en hjemmeside om teknologi. Her er der hjælp til arbejdet med konstruktioner, elektronik og programmering.

Der er også hjælp til arbejdet med Micro:Bit, som alle skoler modtager til deres elever i 4. klasse. Der vil løbende blive lagt flere ideer til Micro:Bit på sitet, man er også velkommen til at indsende ideer eller projekter.

Naturfagsmaraton

Vi tilbyder alle skoler at være med i naturfagsmaraton.

Som lærer kan du deltage i Naturfagsmaraton, der er et allerede etableret koncept, hvor elevernes opgaver har engineering-karakter i form af at skulle arbejde undersøgende med naturfaglige spørgsmål. Engineering-didaktikken vil give dig en didaktisk ramme for undervisningen i Naturfagsmaraton, og du vil gennem Naturfagsmaraton kunne udvikle kompetencer i at bruge engineering-didaktikken i praksis. 
Der vil blive udarbejdet en undervisningsvejledning baseret på engineering-didaktikken. Efter deltagelse i et Naturfagsmaraton med en integrereret engineering-didaktik vil du som lærer have værktøjer til at håndtere elevernes arbejdsproces, når der arbejdes med åbne problemorienterede opgaver.

Kilde: https://engineerthefuture.dk/engineering-i-skolen


Billedet er af de glade vindere fra Bække Skole 2018