Ræsonnementskompetencen

Kursusnr.:

AB1938

Kursustitel: 

Ræsonnementskompetencen

Målgruppe: 

Matematiklærere, der underviser på mellemtrinnet eller i udskolingen.

Mål:

 

Målet med kurset er at få endnu mere fokus på, hvordan man kan arbejde med ræsonnementskompetencen i grundskolen – herunder især med fokus på en undersøgende tilgang til undervisningen.

Indhold:

 

Ræsonnementskompetencen anses som en af de vigtigste kompetencer i matematikundervisningen – den omtales ofte som sjælen i selve matematikken. Men samtidig anses den også for at være udfordrende for mange lærere at få konkret i spil i grundskolen.

Hvorfor er det at kunne ræsonnere så vigtigt? Hvordan kan elever blive bedre til at argumentere og følge andres argumenter? Og hvordan redidaktiseres opgaver fra grundbogen til at få denne kompetence mere i spil? 

Der vil være oplæg omkring ræsonnementskompetencen, herunder hvorfor det overhovedet er vigtigt at sætte fokus på denne kompetencer og hvilke udfordringer der anses at være, men der vil også være eksempler på hvordan denne kompetence kan komme i spil i en undersøgende undervisning.

Der vil derudover også være tid til at arbejde i grupper med en direkte implementering af kompetencen i en undersøgende tilgang til undervisningen i egne klasser.

Varighed: 

6 timer

Dato: 

7.11.19, kl.09.00 – 15.00

Sted: 

Kursuscenter Nørbølling, Bromindevej 3, 6650 Brørup

Underviser: 

Lektor Dorte Moeskær Larsen

Arrangør: 

Dagtilbud og skole, Vejen Kommune

Kontaktperson: 

Jette Hildebrandt Andersen

Bemærkninger:

 

 

Klik her for at tilmelde dig >>>

Se hvem der er tilmeldt (kræver vejenskoler.dk login)