Madkundskab - udskoling

Kursusnr.:

AB1931

Kursustitel: 

Madkundskab - udskoling

Målgruppe: 

Lærere der skal undervise i valgfaget madkundskab

Mål:

 

Målet er at deltagerne – med afsæt i den nyeste revision af læseplaner og nye retningslinjer fra valgfag samt Fælles Måls stadigt bindende områder – opnår:

  • Kompetencer i at kunne inddrage og forklare gastrofysiske perspektiver ved madlavningen

  • Kompetencer til at kvalificere undervisningen i bæredygtigt madforbrug og madlavning med kombination af teori og praksis

  • Kompetencer i at kvalificere sundhedsperspektiver og ernæringsfagligt indhold på en spændende og vedkommende måde.

  • At få styrket sit didaktiske og indholdsmæssige repertoire i faget madkundskab

     

Indhold:

 

Der vil være fokus på den naturvidenskabelig dimension som en faglig ballast til at kunne forstå sundhed og bæredygtighed.  Vi vil arbejde med mad som et vigtigt læremiddel til at opnå forståelse for madens fysiske og kemiske egenskaber samt madens smag og æstetik. Vi vil også arbejde med integrering af eksperimentel undervisning som stilladserende for læring af faglige begreber. Vi vil arbejde med kreativitet og smagsdidaktik, stillingtagen til bæredygtighedens mange facetter samt praksisfaglighed og håndværkets kvalificering. 

Herudover består kurset af oplæg, diskussioner om maddannelse og madkundskabsdidaktik, og hvordan mange nye tiltag kan bidrage til kvalificering af både obligatorisk madkundskab og valgfag.

Deltagerne afprøver egne udviklede undervisningstiltag på deres respektive skoler i løbet af kursusforløbet. 

Varighed: 

2 + 1 dag

Dato:

 

19. august kl. 10.00 – 16.00

20. august kl. 8.30 – 14.30

6. januar kl. 10.00 – 16.00

Sted: 

Østerbyskolen

Undervisere: 

Lærerbogsforfatter, Lektor i madkundskab ved KP, madanmelder og ph.d  Helle Brønnum Carlsen

Arrangør: 

Dagtilbud og skole, Vejen Kommune

Kontaktperson: 

Jette Hildebrandt Andersen

Bemærkninger:

 

 

Klik her for at tilmelde dig >>>

Se hvem der er tilmeldt (kræver vejenskoler.dk login)