Det 21. århundredes kompetencer

Kursusnr.:

AB1971

Kursustitel: 

Det 21. århundredes kompetencer i børnehøjde

Målgruppe: 

Alle lærere, pædagoger og ledere

Mål: 

At blive klogere på teknologiforståelse i børnehøjde:Hvordan forbereder vi børn og unge på at leve meningsfulde liv i en algoritme-centreret verden?

Indhold:

 

Digital teknologi er efterhånden et grundvilkår på et digitaliseret arbejdsmarked. Samtidig påvirker digitale teknologier også vores privatliv, vores moral og demokrati. I oplægger vil Ole Sejer Iversen stille skarpt på de muligheder og udfordringer, som digitale teknologier rummer for individ, fællesskab og samfund. Han vil tale for en computational empowerment for alle børn igennem (ud)dannelse til og med digital teknologi. At leve gode og meningsfulde liv i en algoritme-centreret verden kræver, at vi kan afkode den intentionalitet, som er i teknologierne omkring os, og samtidig kan forstå at bruge vore aktive demokratiske medborgerskab i skabelsen af digitale teknologier, der giver mening for os som individer, men også som et bredere fællesskab og for samfundet.
Oplægget vil tage udgangspunkt i tankerne bag bogen ”En Designtilgang til Teknologiforståelse” som Ole Sejer Iversen m.fl. udgav i marts 2019. 

Varighed: 

En time

Dato: 

10.09.19, kl. 16.00 - 17.00

Sted: 

Grønvangskolen, Deltasalen

Underviser: 

Ole Sejer Iversen, professor i Child Computer Interaction ved Center of Advanced Visualization and Interaction (CAVI) på Aarhus Universitet 

Arrangør: 

Dagtilbud og skole, Vejen Kommune

Kontaktperson: 

Bodil Hjortlund

Tilmelding

Send en mail til Bodil Hjortlund og oplys institution og antal deltagere.